Fysiotherapie

U kunt op dit moment niet naar de praktijk komen vanwege het corana virus. Het consult kan wel via de telefoon plaatsvinden.  We trekken daar een half uur voor uit. Wij zullen dan uw gegevens noteren en u adviseren waar mogelijk. Dit consult wordt, net als een normale behandeling, in rekening gebracht bij uw zorgverzekeraar.
Klachten waarmee patiënten bij de fysiotherapeut komen, zijn zeer uiteenlopend.
– pijn
– krachtvermindering
– ademhalingsproblemen
– zwelling en beperkingen van het bewegen
– De aandoeningen kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden, door veroudering of door een ongeval.Een fysiotherpeut adviseert, begeleidt en behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld.

Fysiotherapie is een behandeling aan het lichaam op voorschrift van een arts. Dat kan de huisarts zijn of een specialist. Een behandeling kan ook een begeleidend karakter hebben. Daarbij begeleidt de fysiotherapeut de patiënt in een bepaald revalidatieproces of geeft daarin adviezen.

De behandeling kan verschillende vormen omvatten. Een van de bekendste is: massage. Hierbij wordt door verschillende handgrepen een therapeutisch doel bereikt. Dat doel kan zijn: pijnvermindering, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen.

Buiten de bovenstaande behandelingen maakt de fysiotherapeut ook gebruik van apparatuur. De meest bekende zijn ultra geluid, laser en stroomapparatuur.

Fysiotherapie kan toegepast worden bij verschillende klachten. Een belangrijke groep vormen de klachten van het bewegingsapparaat, zoals rug- en nekpijn en problemen met de gewrichten. De pijn kan variëren van mensen die vrijwel invalide zijn tot topsporters die door een blessure niet optimaal kunnen presteren. Daarnaast speelt fysiotherapie een belangrijke rol bij de revalidatie na ongelukken of ziekte.

De Nederlandse fysiotherapeuten zijn vereningd in het Koninklijk Nederlands Genootschap van Fysiotherapeuten (KNGF). Voor verwezen patiënten betekent dit, dat de behandelend fysiotherapeut voldoet aan de juiste kwalificaties. Hij is verplicht tot het volgen van na- en bijscholing en kan zich op die manier de nieuwste technieken eigen maken.

Onze praktijk heeft overeenkomsten afgesloten met alle grote Zorgverzekeraars in Nederland.